/  01.mar.2022 14:42:20  /  2 min

Omfattende digitalisering tok NDS til nye høyder

NDS Group, en av Norges største distributører av reservedeler, har gjennomgått store forandringer de siste årene. Efter en utskillelse fra morselskapet Hella, begynte NDS en omfattende digitaliseringsprosess og har på bare noen få år omstilt virksomheten fra godstransportør til en toppmoderne IT- og teknologiplattform som i dag gjør at NDS kan tilby kundene fleksible løsninger.

Workshop-1100x400

Som en av Norges største distributører av reservedeler, forsyner NDS bilverksteder, bilforhandlere og lokale grossister med reservedeler fra eget sentrallager eller fra et av de 20 lokale salgs- og servicesentrene i landet. NDS tilbyr også verkstedsutstyr og et franchisekonsept for verksteder.

NDS ble etablert i 2018 etter en utskillelse fra morselskapet Hella. I forbindelse med utskillelsen startet en moderniseringsprosess med mål om å bli en «one-stop-shop» for distribusjon og verkstedsservice for hele Norden, med økt kundefokus.

- Etter utskillelsen fra Hella kunne vi begynne å fokusere mer på det som faktisk er kjernevirksomheten til NDS. Da vi analyserte bransjen, så vi et behov for et digitalisert tilbud. Gjennom digitale kataloger og oppdaterte systemer kan kundene nå både finne og bestille produkter når de trenger det, på sine egne vilkår, forteller Janno Gröne, adm.dir. i NDS.

Med et gjennomgående fokus på kunden gikk NDS bort fra å transportere gods til å utvikle mer omfattende helhetsløsninger som distributør og serviceleverandør.

- Vi vil tilby konkurransedyktige løsninger som er skreddersydde og fleksible i tråd med kundenes behov. Hvert tilbud tar alltid utgangspunkt i en innledende diskusjon med kunden, og på bakgrunn av denne samtalen utarbeider vi en løsning som passer akkurat for dem. Det er det sterke fokuset på kunden som har bidratt til at vi de siste årene markant har økt den totale kundebasen, sier Janno Gröne.

Da NDS ble utskilt som eget selskap, manglet det flere administrative funksjoner. For å kunne stå på egne ben, uten støtte fra det tidligere morselskapet, og samtidig gjennomføre den omfattende digitaliseringsprosessen, krevdes det en stabil og fleksibel finanspartner. Det fant NDS i Collector.

- Collector tok seg god tid til å sette seg inn i virksomheten vår og så det potensialet som fantes. Sammen fant vi en løsning som passet begge parter, og Collector har vist at de forstår de behovene vi har som selskap midt i en transformasjon. Vi blir ikke møtt av langtrukne, byråkratiske prosesser – jeg kan bare ringe dem, sier Janno Gröne.

Tidligere lå NDS langt etter konkurrentene, samtidig som flere kunder lette etter alternativer. Takket være store investeringer i virksomheten er NDS i dag virkelig konkurransedyktig.

- Vi begynner for alvor å ta igjen konkurrentene på flere områder, og er nå helt oppe på siden innenfor digitalisering. Det gir oss en stor fordel, og vi kan nå begynne å tjene inn investeringen, sier Janno Gröne.

Bedriftsbloggen

Abonner på bedriftsbloggen